Baan regelement

Bij gebruik van de banen voor recreatietennis geldt een reserveringssysteem zoals gepubliceerd bij het reserveringsbord. (zie ook reserveringsregelement)

Voor recreatietennis zijn niet beschikbaar die banen waarop competitie, toernooien of trainingen ed. worden gegeven.

Op de banen mogen alleen spelers en functionarissen aanwezig zijn die hun lidmaatschap hebben voldaan of op uitnodiging en onder verantwoording van een betalend lid zijn.

De tennisbanen mogen uitsluitend met officiële tennisschoenen worden betreden. Schoenen met een grof profiel zijn ten strengste verboden. Ook is gepaste tenniskleding vereist.

Fietsen en bromfietsen dienen buiten het tennispark in de daarvoor bestemde
fietsenrekken te worden geplaatst. Huisdieren dienen altijd aangelijnd te zijn en mogen nooit op de tennisbanen worden meegenomen.

De baanverlichting kan, indien nodig, worden aangedaan vanaf 16.00 uur tot 23.00 uur. De verlichting moet worden uitgedaan zodra de baan niet meer wordt gebruikt. Tussen uit- en aandoen moet ruim 15 minuten worden gewacht i.v.m. schade aan de verlichting.

Bij vochtig vriezend weer en/of besneeuwde banen mag niet worden gespeeld i.v.m. grote kans op blessures en schade aan de baan.

De baan mag niet gebruikt worden als het net omlaag is gedaan en/of als de poorten zijn afgesloten. De baancommissie heeft de baan afgekeurd.

In gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist het bestuur.